
| Ders Kodu | : SUM414 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Türlerin beslenme özellikleri ve besin madde gereksinimleri dikkate alınarak, balık besleme prensiplerini, besleme metotlarının ve temel kavramların öğretilmesi.
Su ürünleri sektörünün yem ve besin kullanımı yönünden değerlendirilmesi, kullanılan yem tipleri ve içerikleri, ürünlerin besin olarak önemi, yemlerin beslemede kullanımı, kalite kontrol yöntemleri, veri toplama ve bu verilerin değerlendirilmesi, beslemede karşılaşılan yem kayıplarını azaltmak, sorunlar ve çözümlerin belirlenmesi sağlanacaktır.