Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yenilikçi Ambalajlama Sistemleri
Ders Kodu: ST208
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bu dersin amacı, süt ve süt ürünleri başta olmak üzere gıda sektöründe kullanılan yenilikçi ambalajlama sistemlerini tanıtmak, bu sistemlerin ürün kalitesine, raf ömrüne ve sürdürülebilirliğe etkilerini değerlendirmektir.

Özet İçerik

Ambalajlamanın temel işlevleri ve sınıflandırılması *Aktif ambalajlar: antimikrobiyal, antioksidan etkiler *Akıllı ambalajlar: taze sensörleri, sıcaklık göstergeleri *Yenilebilir filmler ve kaplamalar *Biyobozunur ve çevre dostu ambalaj malzemeleri *Ambalaj tasarımı ve tüketici algısı *Süt ürünlerine özel ambalaj çözümleri *Gıda güvenliği ve ambalaj etkileşimleri *Mevzuat, etiketleme ve sertifikasyon

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri