Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yemeklik Tane Baklagiller
Ders Kodu: TB306
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Yemeklik Dane Baklagiller içerisinde yer alan Fasulye, Nohut, Mercimek, Bakla, Bezelye ve Börülcenin dane üretimleri konusunda öğrencilere mesleki bilgi kazandırmak

Özet İçerik

Yemeklik dane baklagillerin dünyada ve ülkemizde ekonomik önemi, beslenme ve ekim nöbetindeki önemleri, baklagillerde azot fiksasyonu, yemeklik dane baklagillerin taksonomisi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri