
| Ders Kodu | : REM305 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı öğrencilerin; ülkelerin ve destinasyonların gastronomik özelliklerinin tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik bilgilerin öğrenilmesi, ülkelerin gastronomik özelliklerini ne şekilde tanımladığına ve pazarladığına yönelik temel bilgileri öğrenmesini sağlamaktır.
Ders kapsamında gastronominin turizmle ilişkisi, gastronominin ülkelerde ne şekilde şekillendiği ve ülkelerin ve ülkeler özelinde kentlerin ve bölgelerin gastronomiyi ne şekilde pazarladığına dair genel bilgiler verilmektedir.