
| Ders Kodu | : REM431 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı öğrencilerin; yiyecek içecek alanındaki mevcut araştırmalardan haberdar olmasını, yiyecek içecek alanı ile ilgili bir konu üzerinde bilimsel araştırma yöntemleri dahilinde (nitel yöntemler ile) araştırma yapmasını, rapor yazması ve sunmasını öğrenmesini sağlamaktır.
Ders kapsamında turizm ve yiyecek sektörü ile ilgili olarak yönetim fonksiyonlarına dair belirlenmiş konularda araştırma yapılmakta, rapor hazırlanmakta ve sunum yapmaya dair genel bilgiler verilmekte ve öğrencilerden araştırma yapmaktadır.
| Prof. Dr. Berrin GÜZEL |
| 1. | Bir konu hakkında bilimsel araştırma yapabilme becerisinin kazanılması |
| 2. | Yiyecek içecek alanında araştırmalara dair güncel bilgilerin takip edilmesi becerisinin öğrenilmesi |
| 3. | Bilimsel olarak nitel yöntemlere uygun olarak veri toplama becerisinin kazanılması |
| 4. | Elde edilen nitel verilerin analiz edilmesinin öğrenilmesi |
| 5. | Analiz edilen verilerin hangi anlama gelebileceği ve ne şekilde yorumlanabileceğinin anlaşılması |
| 1. | Turizm literatüründe seçilen konu ile ilgili bilimsel makaleler |
| 2. | Şahin, F. & Gürbüz, S. (2018). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, İstanbul: Seçkin Yayıncılık. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Rapor | 1 | %100 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| PDÖ Raporu | 1 | 18 | 4 | 22 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 106 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 1 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 1 |
OÇ-4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 1 |
OÇ-5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 1 |