Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı
Ders Kodu: REM351
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 0
Uyg.: 2
Kredi: 1
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Popüler olmaya başlayan bu meslek hakkında öğrencileri eğitmek.

Özet İçerik

Öğrencilere çeşitli gıdaların fotoğraf çekimi hakkında ve set ekipmanları konusunda bilgilendirmek.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Arş. Gör. Kağan KARAOSMANOĞLU
Öğrenme Çıktıları
1.Öğrenci yiyecek stilistliği konusunda bilgi sahibi olur
2.Öğrenci çeşitli yiyeceklerin fotoğraflanması hakkında bilgi sahibi olur.
3.Öğrenci fotoğrafçılık konusunda bilgi sahibi olur.
4.Öğrenci set ekipmanlarını tanır.
5.Öğrenci takım halinde çalışmayı öğrenir.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Linda Bellingham, Jean Ann Bybee - Food Styling for Photographers_ A Guide to Creating Your Own Appetizing Art (2008, Focal Press)
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Yiyecek Stlistliğine Giriş
2. Hafta - Teorik
Set Ekipmanları
3. Hafta - Uygulama
Set Kurma
4. Hafta - Uygulama
Salatalar
5. Hafta - Uygulama
Makarnalar
6. Hafta - Uygulama
Hamburgerler
7. Hafta - Uygulama
Kırmızı Etler
8. Hafta - Uygulama
Tavuklar
9. Hafta - Uygulama
Dondurmalar
10. Hafta - Uygulama
Sebzeler
11. Hafta - Uygulama
İçecekler
12. Hafta - Uygulama
Tatlılar
13. Hafta - Uygulama
Ambalajlı Ürünler
14. Hafta - Uygulama
Çorbalar
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Uygulamalı Ders140228
Ödev100110
Ara Sınav1516
Dönem Sonu Sınavı1516
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)50
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
4
4
4
4
1
OÇ-2
4
4
4
4
1
OÇ-3
4
4
4
4
1
OÇ-4
4
4
4
4
1
OÇ-5
4
4
4
4
1
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026