Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gastronomi Turizmi
Ders Kodu: REM305
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu dersin amacı öğrencilerin; ülkelerin ve destinasyonların gastronomik özelliklerinin tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik bilgilerin öğrenilmesi, ülkelerin gastronomik özelliklerini ne şekilde tanımladığına ve pazarladığına yönelik temel bilgileri öğrenmesini sağlamaktır.

Özet İçerik

Ders kapsamında gastronominin turizmle ilişkisi, gastronominin ülkelerde ne şekilde şekillendiği ve ülkelerin ve ülkeler özelinde kentlerin ve bölgelerin gastronomiyi ne şekilde pazarladığına dair genel bilgiler verilmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri