
| Ders Kodu | : REM207 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersin amacı öğrencilerin; pazarlama kapsamında tüketiciler ile ilgili genel kavramlara ait bilgi birikimi yapmalarının yanı sıra yiyecek ve içecek sektöründe tüketici ilgili sorunlarda analiz yapabilme yetilerinin geliştirilmesidir.
Tüketici tanımı, sınıflandırmaları ve tipolojileri ile ilgili bilişsel edinimlerin yanı sıra özellikle yiyecek içecek sektöründe kullanılan beklenti, memnuniyet, bilgi araştırma, davranışsal niyet ve sadakati gibi tüketici odaklı pazarlama yaklaşımında kullanılan kavramlar üzerinde incelemeler örnek olaylar üzerinden yapılmaktadır.
| Dr. Öğr. Üyesi Elvan KESER |
| 1. | Yiyecek içecek sektörüne özgü tüketici tanımlamasını yapabilme |
| 2. | Satın alma kararını etkileyen süreci ve aşamalarını inceleyebilme |
| 3. | Tüketim sürecinin içsel ve dışsal dinamiklerini belirleyebilme |
| 4. | Ürün ve hizmet pazarını ayırt edebilme |
| 5. | Tüketici davranışlarındaki küresel ve yerel değişimleri analiz edebilme |
| 1. | 1. Koç, E.(2011) Tüketici Davranışı ve Pazarlama Stratejileri-Global ve Yerel Yaklaşım, Seçkin Yayınevi, Ankara. |
| 2. | Aydın, K.(2003) Uluslararası ve Küresel Pazarlamada Kültürel Etkiler, Ankara, Nobel. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Ödev | 8 | 0 | 1 | 8 |
| Ara Sınav | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 5 | 1 | 6 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 76 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 |