
| Ders Kodu | : REM237 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 3 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.
Temel soğuk sosların yapımı, meze, zeytinyağlı ve salata yapımı, dekor çalışmaları ve yeni reçeteler üretmek.
| Öğr. Gör. Okan Umut ŞİMŞEK |
| 1. | Salata ve salata sosları hazırlamak |
| 2. | Ordövr, meze ve sandviç hazırlamak |
| 3. | Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlamak |
| 4. | Soğuk tabak ve dekor hazırlamak |
| 5. | Farklı sunum yöntemlerini uygulamak |
| 1. | Gisslen, W. (2019) Profesyonel Aşçılık, Nobel Yaşam Yayınları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Ödev | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 2 | 3 | 5 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 2 | ||
OÇ-2 | 3 | 4 | 2 | ||
OÇ-3 | 3 | 4 | 2 | ||
OÇ-4 | 3 | 4 | 2 | ||
OÇ-5 | 3 | 4 | 2 | ||