Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve Uygulamaları III
Ders Kodu: REM237
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 3
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Temel soğuk sosların yapımı, meze, zeytinyağlı ve salata yapımı, dekor çalışmaları ve yeni reçeteler üretmek.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Okan Umut ŞİMŞEK
Öğrenme Çıktıları
1.Salata ve salata sosları hazırlamak
2.Ordövr, meze ve sandviç hazırlamak
3.Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlamak
4.Soğuk tabak ve dekor hazırlamak
5.Farklı sunum yöntemlerini uygulamak
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Gisslen, W. (2019) Profesyonel Aşçılık, Nobel Yaşam Yayınları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik & Uygulama
Soğuk Mutfağa giriş
2. Hafta - Teorik & Uygulama
Meze çeşitleri: Yoğurt ve mayonezli
3. Hafta - Teorik & Uygulama
Meze çeşitleri: Sebzeliler
4. Hafta - Teorik & Uygulama
Meze çeşitleri: Tahıllılar ve bakliyatlılar
5. Hafta - Teorik & Uygulama
Meze çeşitleri: Kızartmalar
6. Hafta - Teorik & Uygulama
Temel soslar ve salatalar
7. Hafta - Teorik & Uygulama
Soğuk çorbalar
8. Hafta - Teorik & Uygulama
zeytin yağlı yemekler: Sebze
9. Hafta - Teorik & Uygulama
Zeytin yağlı yemekler: Baklagil ve tahıl
10. Hafta - Teorik & Uygulama
Zeytinyağlı yemekler: Dolmalar
11. Hafta - Teorik & Uygulama
Zeytinyağlı yemekler: Sarmalar
12. Hafta - Teorik & Uygulama
Çeşitli soğuk etler: Galantin, Terin, Pate, Füme Et
13. Hafta - Teorik & Uygulama
Çeşitli soğuk ordövrler: Kanepe, Brucetha, Tapas
14. Hafta - Teorik & Uygulama
Çeşitli soğuk ordövrler: Ceviche, Somon Gravlax, Et tartar
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141128
Uygulamalı Ders141356
Ödev1516
Ara Sınav1415
Dönem Sonu Sınavı1235
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)100
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
3
4
2
OÇ-2
3
4
2
OÇ-3
3
4
2
OÇ-4
3
4
2
OÇ-5
3
4
2
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026