
| Ders Kodu | : REM121 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Gıda güvenliği ile ilgili temel bilgileri vermek.
Gıda güvenliği ile ilgili temel bilgiler
| Arş. Gör. Kağan KARAOSMANOĞLU |
| 1. | 1-Gıda güvenliği hakkında prensipleri kavrar. |
| 2. | 2-Biyolojik tehlikeler, kimyasal tehlikeler ve fiziksel tehlikeler hakkında bilgiler öğrenir. |
| 3. | 3-Gıda zehirlenmeleri hakkında bilgi sahibi olur |
| 4. | 4- Gıdalardan kaynaklanan salgınları, virüsleri öğrenir |
| 5. | 5- Gıda güvenliği ile ilgili mikrobiyal tehlikeler hakkında bilgi edinir |
| 1. | Graham, H.D. 1980. The safety of foods. AVI Publishing Company, Inc. Westport, Connecticut, USA. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 4 | 5 | 1 |
OÇ-2 | 3 | 4 | 4 | 5 | 1 |
OÇ-3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 1 |
OÇ-4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 1 |
OÇ-5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 1 |