
| Ders Kodu | : REM222 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 0 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Kahve üretimi, saklanması ve sunumu. Kahve tüketimi ve kültürü, yemek ve içecek uyumu ile ilgili uygulamalar ve ilgili birimi yönetmek.
Kahve üretim yöntemlerine göre sınıflandırılması, demleme yöntemlerine göre kahve yapımı uygulamaları, farklı sunum yöntemleri uygulamak.
| Dr. Öğr. Üyesi Fulya MÜRTEZA |
| 1. | Kahve ilgili temel bilgileri edinmek |
| 2. | Sıcak demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak |
| 3. | Soğuk demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak |
| 4. | Kahve ile yapılan kokteylleri öğrenmek |
| 5. | Farklı kahve sunum yöntemlerini uygulamak |
| 1. | Koca, N. (2020). Barista Akademi, İndie Yayınevi |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 1 | 1 | 1 | 2 |
| Ara Sınav | 1 | 2 | 1 | 3 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 2 | 1 | 3 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 |
OÇ-2 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 |
OÇ-3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 |
OÇ-4 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 |
OÇ-5 | 3 | 4 | 4 | 2 | 5 |