
| Ders Kodu | : REM133 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
İçeceklerin üretimi, saklanması ve sunumu. İçecek tüketimi ve kültürü, yemek ve içecek uyumu ile ilgili uygulamalar.
İçecek tarihi, üretim yöntemlerine göre içeceklerin sınıflandırılması, yemek tercihlerine göre içeceklerin tercihi.
| Arş. Gör. Kağan KARAOSMANOĞLU |
| 1. | İçecek ilgili temel bilgileri edinmek |
| 2. | Alkolsüz içecekleri tanımak |
| 3. | Düşük alkollü içecekleri tanımlamak, tarihini, yapılışını öğrenmek |
| 4. | Yüksek alkollü içecekleri tanımlamak, tarihini, yapılışını öğrenmek |
| 5. | Kokteylleri öğrenmek |
| 1. | 1. Aktaş, A. (2010). İçki Teknolojisi, Detay Yayınevi |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 1 | 1 | 1 | 2 |
| Ara Sınav | 1 | 2 | 1 | 3 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 2 | 1 | 3 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 4 | 2 | 1 |
OÇ-2 | 3 | 4 | 4 | 2 | 1 |
OÇ-3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 1 |
OÇ-4 | 3 | 4 | 4 | 2 | 1 |
OÇ-5 | 3 | 4 | 4 | 2 | 1 |