Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
İngilizce V
Ders Kodu: REM201
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 6
Uyg.: 0
Kredi: 6
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Yiyecek İçecek Endüstrisinde kullanılacak terim, kavram ve iletişim becerilerini kazandırmayı amaçlar

Özet İçerik

Dersin amacına uygun olarak Yiyecek İçecek İşletmelerini yönetebilmek için gerekli Mesleki İngilizce eğitiminde temel kabul edilen 4 beceriyi (okuma, yazma, dinleme, konuşma) upper-intermediate düzeyde aktif olarak kullanmaları ve sonraki düzeye alt yapı oluşturabilecek kavram bilgisinin kazandırılması hedeflenir

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. El. Hülya AYDOĞMUŞ
Öğrenme Çıktıları
1.Öğrenciler mutfak ve restorandaki bölümlerin İngilizcesini basit cümle içinde kullanabilir.
2.Öğrenciler mutfakta kullanılan temel gereçlerin ve elektrikli aletlerin İngilizcesini cümle içinde kullanabilir.
3.Öğrenciler kendi meslekleri hakkında kısa bilgi verebilir.
4.Öğrenciler pişirme eylemlerini, tatları ve ölçüleri tarif çerisinde okuyup anlayabilir.
5.Öğrenciler güvenlik ve beslenme hakkında basit metinler okuyup anlayabilir.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Career Paths: Cooking
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Mutfak,Mutfak kontrol listesi,Bir hatadan dolayı özür dileme
2. Hafta - Teorik
Mutfak Çalışanları,Restoran web sayfası,Bir hatanın düzeltilmesi
3. Hafta - Teorik
Restoran Çalışanları,Bir web sayfasında iş/meslek listelemeleri,Süre uzunluğunu sorma
4. Hafta - Teorik
Araç/Gereçler 1,Notlar/Bildiriler,Tavsiye isteme
5. Hafta - Teorik
Araç/Gereçler 2,Mutfak araç/gereçleri üzerine web sayfası,Malzeme isteme
6. Hafta - Teorik
Araç/Gereçler 3,Büyük boy resim yada fotoğraf,İkazda bulunma
7. Hafta - Teorik
Aletler/Cihazlar,Elektronik posta,Teyit isteme
8. Hafta - Teorik
Temel İşlemler 1,Çalışanların el kitabı,Olayların/Etkinliklerin akış sırası
9. Hafta - Teorik
Temel İşlemler 2,Yemek tarifi,Tavsiyede bulunma
10. Hafta - Teorik
Tatlar,Eğitim klavuzu,Derecelendirme tanımlama
11. Hafta - Teorik
Ölçüler 1,Çizelge,Karışıklığı ifade etme
12. Hafta - Teorik
Ölçüler 2,Yemek kitabı bölümü,Yardım isteme
13. Hafta - Teorik
Ölçüler 2,Gıda Güvenliği raporu,Sonuçları tanımlama
14. Hafta - Teorik
Measurements,Food Safety report,Describing consequences
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141698
Ödev122248
Ara Sınav1112
Dönem Sonu Sınavı1314
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)152
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
5
2
4
1
1
OÇ-2
5
2
4
1
1
OÇ-3
5
2
4
1
1
OÇ-4
5
2
4
1
1
OÇ-5
5
2
4
1
1
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026