
| Ders Kodu | : REM201 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 6 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 6 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Yiyecek İçecek Endüstrisinde kullanılacak terim, kavram ve iletişim becerilerini kazandırmayı amaçlar
Dersin amacına uygun olarak Yiyecek İçecek İşletmelerini yönetebilmek için gerekli Mesleki İngilizce eğitiminde temel kabul edilen 4 beceriyi (okuma, yazma, dinleme, konuşma) upper-intermediate düzeyde aktif olarak kullanmaları ve sonraki düzeye alt yapı oluşturabilecek kavram bilgisinin kazandırılması hedeflenir
| Öğr. El. Hülya AYDOĞMUŞ |
| 1. | Öğrenciler mutfak ve restorandaki bölümlerin İngilizcesini basit cümle içinde kullanabilir. |
| 2. | Öğrenciler mutfakta kullanılan temel gereçlerin ve elektrikli aletlerin İngilizcesini cümle içinde kullanabilir. |
| 3. | Öğrenciler kendi meslekleri hakkında kısa bilgi verebilir. |
| 4. | Öğrenciler pişirme eylemlerini, tatları ve ölçüleri tarif çerisinde okuyup anlayabilir. |
| 5. | Öğrenciler güvenlik ve beslenme hakkında basit metinler okuyup anlayabilir. |
| 1. | Career Paths: Cooking |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 6 | 98 |
| Ödev | 12 | 2 | 2 | 48 |
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | 2 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 152 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 2 | 4 | 1 | 1 |
OÇ-2 | 5 | 2 | 4 | 1 | 1 |
OÇ-3 | 5 | 2 | 4 | 1 | 1 |
OÇ-4 | 5 | 2 | 4 | 1 | 1 |
OÇ-5 | 5 | 2 | 4 | 1 | 1 |