
| Ders Kodu | : ZBB507 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı öğrencilerin ekonomik öneme sahip saksılı süs bitkisi, mevsimlik bitki ve kesme çiçek olarak yetiştirilen soğanlı süs bitkilerinin botanik , fizyolojik, biokimyasal esaslarını öğrenmelerini, yetiştiriciliğini çoğaltımını, ıslahını bilmelerini ve ekonomik önemini kavrayabilmesini sağlayabilmektir.
Soğanlı yumrulu süs bitkilerinin tanımı, sınıflandırılması, biyolojik özellikleri, fizyolojisi, biokimyasal içerikleri, yetiştirme çoğaltım teknikleri, soğan büyümesi ve çiçeklenmeyi etkileyen faktörler, hastalık ve zararlılar ile fizyolojik bozukluklar ve soğanlı bitkilerin ekonomik önemi