
| Ders Kodu | : ZBB510 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
öğrencilerin organik tarımın tüm uygulamalarında agro-ekosistemdeki çeşitliliği ve döngüleri geliştirebilecek, tüm varlıklara eşit ve sağlıklı yaşam koşullarını sağlayacak ve kararların alınmasında özen gösterebilecek temel bilgi ve becerileri kazanmasıdır
Ekosistem tanımı, Doğal ekosistemlerin özellikleri, Gıda Zinciri; Tarımsal ekosistemlerin özellikleri, doğal ekosistemlerle karşılaştırılması; Organik tarımın temel ilkeleri: Ekoloji, Sağlık, Özen, Eşitlik; Organik işletmelerde çeşitliliğin sağlanması: Çevre yönetimi, bitkisel/hayvansal üretim dengesi, çok yıllık plantasyonlarda çeşitlilik, tek yıllık türlerde zaman ve mekan planlama; yerel çeşitler ve ürünlerin korunması ve geliştirilmesi; adil ticaret ve sosyal standartlar; Türkiye’de (TR) ve Dünyada yaygın uygulanan organik tarıma ilişkin yasal düzenlemelerin temel ilkeler açısından irdelenmesi.