
| Ders Kodu | : ZBB526 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı, öğrencilere ülkemizde ve dünyada kültürü yapılan yenilebilir mantar türleri ve yetiştirme teknikleri hakkında bilgi vermektir.
Kültürü yapılan mantar türlerinin taksonomisi, tanımlanması, yayılımı, besin içerikleri, tıbbi özellikleri, doğal ortamı, misel karakterleri, üretim metotları, yetiştirme ortamları ve mantar türlerinin büyüme parametreleri hakkında bilgi verilecektir. Yapılacak uygulamalarla söz konusu mantarların yetiştiriciliği konusunda beceri kazandırmak hedeflenmektedir