Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Kültürü Yapılan Mantar Türlerinin Yetiştirme Teknikleri
Ders Kodu: ZBB526
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, öğrencilere ülkemizde ve dünyada kültürü yapılan yenilebilir mantar türleri ve yetiştirme teknikleri hakkında bilgi vermektir.

Özet İçerik

Kültürü yapılan mantar türlerinin taksonomisi, tanımlanması, yayılımı, besin içerikleri, tıbbi özellikleri, doğal ortamı, misel karakterleri, üretim metotları, yetiştirme ortamları ve mantar türlerinin büyüme parametreleri hakkında bilgi verilecektir. Yapılacak uygulamalarla söz konusu mantarların yetiştiriciliği konusunda beceri kazandırmak hedeflenmektedir

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri