
| Ders Kodu | : ZBB517 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Günümüzde bağlarda bakım koşullarının (sulama, gübreleme ve laçlama)iyileştirilmesi vejetatif gelişmenin kontrolünü güçleştirmektedir. Bunun önüne geçilebilmesi için kış budaması yanında yaz budamaları (filiz alma yaprak alm uç alma, koltuk alma ve salkım seyreltme gibi) ve uygun terbiye şeklinin seçilmesi önem kazanmaktadır. Bu uygulamaların etkileri üzümün değerlendirme şekillerine göreincelenecektir.
Sofralık ve şaraplık üzümlerde kalitenin önemi, kış ve yaz budamalarının yapılmaları, yaygın kullanılan terbiye şekilleri ve yeni geliştirilen terbiye şekilleri, yaprak alanının hesaplanması, Point Quadrat yöntemi