
| Ders Kodu | : ZTB542 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Sürdürülebilir Tarımda Yemeklik Tane Baklagillerin önemi ve biyolojik azot fiksasyonu konusunda bilgiler vermek.
Sürdürülebilir tarım tanımı, baklagillerin sürdürülebilir tarım içerisindeki yeri ve önemi, azot fikse edebilen mikroorganizmalar, bu bakterilerin azot döngüsündeki önemi, bu bakterilerin özellikleri, azotun tarla bitkileri üretimindeki önemi ile bakteri aşılama, bakteri-bitki uyumu, nodül oluşumu.