Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sürdürülebilir Tarımda Baklagiller ve Biyolojik Azot Fiksasyonu
Ders Kodu: ZTB542
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Sürdürülebilir Tarımda Yemeklik Tane Baklagillerin önemi ve biyolojik azot fiksasyonu konusunda bilgiler vermek.

Özet İçerik

Sürdürülebilir tarım tanımı, baklagillerin sürdürülebilir tarım içerisindeki yeri ve önemi, azot fikse edebilen mikroorganizmalar, bu bakterilerin azot döngüsündeki önemi, bu bakterilerin özellikleri, azotun tarla bitkileri üretimindeki önemi ile bakteri aşılama, bakteri-bitki uyumu, nodül oluşumu.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri