Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yemeklik Tane Baklagillerde Verim ve Kalite Kriterleri
Ders Kodu: ZTB541
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu derste hedeflenen yemeklik tane baklagillerde verim ve kalite özellikleri hakkında bilgiler vermek ve bu özelliklerin belirlenmesinde kullanılan yöntemleri öğretmektir.

Özet İçerik

Yemeklik Tane Baklagillerin dünyadaki ve ülkemizdeki ekim ve üretimi, ticareti konuları tartışılarak Baklagillerde verim ve kaliteyi oluşturan özellikler ve bu özelliklerin ölçümlenerek değerlendirilmesi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri