
| Ders Kodu | : VZO523 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Dersin amacı, koyun yetiştiriciliğinde elde edilen gelin önemli bir bölümünü oluşturan kuzu eti üretiminde miktar ve kaliteyi önemli düzeyde etkileyen kuzu büyütme ve kuzu besisi yöntemlerini öğretmek.
Ana sütü ile büyütme, merada büyütme, erken sütten kesme, anasız büyütme (ikame sütle büyütme), süt kuzusu besisi, entansif kuzu besisi, merada kuzu besisi, toklu besisi.
| Prof. Dr. Mehmet Kenan TÜRKYILMAZ |
| 1. | Kuzu büyütme yöntemlerini bilir. |
| 2. | Kuzu besi yöntemlerini bilip, uygular. |
| 3. | Kuzuların büyütülmesinde gerekli bakım yönetim uygulamalarını bilir. |
| 4. | Kasaplık kuzu üretimini başarı ile yapar. |
| 5. | Mevcut bilgileri ile koyunculuk işletmelerinde kuzu eti üretimini planlar. |
| 1. | Akçapınar, H. (1994): Koyun Yetiştiriciliği. Medisan Yayınevi, Ankara |
| 2. | Tekin, M.E. (2009): Kasaplık Kuzu Üretimi. Selçuk Üniversitesi Basımevi, İzmir. |
| 3. | Akman, N., Emiroğlu, M., Tavmen, A. (2001): Koyunculuk. Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı, İstanbul |
| 4. | Crean, D., Bastian, G. (1997): Sheep Management and Wool Production. Inkata Press, Australia. |
| 5. | Lawrence, T.L.J., Fowler, V.R. (1997): Growth of Farm Animals. CAB International, Wallingford, UK. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 3 | 0 | 10 | 30 |
| Okuma | 1 | 0 | 30 | 30 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 124 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 2 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-2 | 2 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-3 | 2 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-4 | 2 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-5 | 2 | 3 | 4 | |||||||