
| Ders Kodu | : VZO526 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Dersin amacı, dünyada ve Türkiye’de yetiştirilen sığır ırklarını ve bunların morfolojik ve fizyolojik özelliklerinin öğretilmesi.
Türkiye yerli sığır ırkları, etçi sığır ırkları, sütçü sığır ırkları, kombine verimli sığır ırkları, ırkların morfolojik ve fizyolojik özellikleri.
| Prof. Dr. Hüsnü Erbay BARDAKÇIOĞLU |
| 1. | Dünyada yetiştirilen etçi sığır ırklarını ve bunların morfolojik fizyolojik özelliklerini bilir. |
| 2. | Dünyada yetiştirilen sütçü sığır ırklarını ve özelliklerini bilir. |
| 3. | Türkiye yerli sığır ırlarını tanır. |
| 4. | Irkları ve özelliklerini bildiğinden değişik bölgelere uygun sığır ırkını seçer. |
| 5. | Sığır ırklarının yetiştiriciler tarafından benimsenmesi ve buna etki eden faktörleri inceler |
| 1. | Alpan, O. (1994): Sığır Yetiştiriciliği ve Besiciliği. Şahin Matbaası, Ankara. |
| 2. | Arpacık, R. (1995): Entansif Sığır Besiciliği. Şahin Matbaası, Ankara. |
| 3. | Özder, M. (Ed) (2006): Sığırcılık. Bilge Kültür Sanat, İstanbul |
| 4. | Haskell, R.R.S. (2008): Blackwell’s Fife Minute Veterinary Consult: Ruminant Wiley-Blackwell. |
| 5. | Battaglia, R.A. (2001): Handbook of Livestock Management. Prentice-Hall International Ltd, London. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 3 | 0 | 10 | 30 |
| Okuma | 1 | 0 | 30 | 30 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 124 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 2 | 5 | 1 | 3 | ||||||
OÇ-2 | 2 | 5 | 1 | 3 | ||||||
OÇ-3 | 2 | 5 | 1 | 3 | ||||||
OÇ-4 | 1 | 4 | 3 | 3 | ||||||
OÇ-5 | ||||||||||