
| Ders Kodu | : VZO531 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Hayvancılık işletmelerinde tutulması gereken kayıt türleri, bu kayıtların tutulma şekli, tutulan kayıtların değerlendirilmesi ve işletme yöneticilerine sunulmak üzere rapor hazırlanması.
Faaliyet alanlarına göre hayvancılık işletmelerinde tutulması gereken kayıt türleri, kayıt formlarının hazırlanması, kayıtların bilgisayar ortamında değerlendirilmesi, analiz sonuçların tablo veya grafik olarak sunulması.
| Doç. Dr. Mehmet KAYA |
| 1. | İşletme faaliyet alanlarına göre tutulacak kayıt türlerini bilir. |
| 2. | Kayıtların alınması için formlar hazırlar veya bilgisayar programlarını belirler. |
| 3. | Bilgisayar ortamında kayıtları tutup, takip eder. |
| 4. | İşletmeler için verim kaydı paket programları hazırlayabilir. |
| 5. | Tutulan kayıtları değerlendirip raporlandırır |
| 1. | Luening, A.R. (2008): Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yönetimi. Adnan Menderes Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 29 |
| 2. | Korver, S., Arendonk Van, J.A.M. (1988): Modelling of Livestock Production Systems. Kluwer Academic Publishers,London |
| 3. | Ensminger, M.E. (1992): The Stocman’s Handbook. Interstate Publishers. Inc. Denville, Illinois. |
| 4. | Morris, R.S. Dijkhuizen, A.A. (1997):Animal Health Economics. University of Sydney. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 1 | 0 | 10 | 10 |
| Okuma | 1 | 0 | 20 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 1 | 1 | 5 | 3 | ||||||
OÇ-2 | 1 | 1 | 4 | 3 | ||||||
OÇ-3 | 1 | 1 | 4 | 3 | ||||||
OÇ-4 | 1 | 1 | 3 | 4 | ||||||
OÇ-5 | ||||||||||