Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Verim Kayıtları
Ders Kodu: VZO531
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Hayvancılık işletmelerinde tutulması gereken kayıt türleri, bu kayıtların tutulma şekli, tutulan kayıtların değerlendirilmesi ve işletme yöneticilerine sunulmak üzere rapor hazırlanması.

Özet İçerik

Faaliyet alanlarına göre hayvancılık işletmelerinde tutulması gereken kayıt türleri, kayıt formlarının hazırlanması, kayıtların bilgisayar ortamında değerlendirilmesi, analiz sonuçların tablo veya grafik olarak sunulması.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Mehmet KAYA
Öğrenme Çıktıları
1.İşletme faaliyet alanlarına göre tutulacak kayıt türlerini bilir.
2.Kayıtların alınması için formlar hazırlar veya bilgisayar programlarını belirler.
3.Bilgisayar ortamında kayıtları tutup, takip eder.
4.İşletmeler için verim kaydı paket programları hazırlayabilir.
5.Tutulan kayıtları değerlendirip raporlandırır
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Luening, A.R. (2008): Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yönetimi. Adnan Menderes Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 29
2.Korver, S., Arendonk Van, J.A.M. (1988): Modelling of Livestock Production Systems. Kluwer Academic Publishers,London
3.Ensminger, M.E. (1992): The Stocman’s Handbook. Interstate Publishers. Inc. Denville, Illinois.
4.Morris, R.S. Dijkhuizen, A.A. (1997):Animal Health Economics. University of Sydney.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
İşletmelerde kayıt tutulmasının önemi
2. Hafta - Teorik
Süt sığırcılık işletmelerinde tutulması gereken kayıtlar ve kayıt formlarının hazırlanması
3. Hafta - Teorik
Süt sığırcılık işletmelerinde tutulan kayıtların değerlendirilmesi
4. Hafta - Teorik
Besi sığırcılık işletmelerinde tutulması gereken kayıtlar ve kayıt formlarının hazırlanması
5. Hafta - Teorik
Besi sığırcılık işletmelerinde tutulan kayıtların değerlendirilmesi
6. Hafta - Teorik
Broyler tavukçuluk işletmelerinde tutulması gereken kayıtlar ve kayıt formlarının hazırlanması
7. Hafta - Teorik
Broyler tavukçuluk işletmelerinde tutulan kayıtların değerlendirilmesi
8. Hafta - Teorik
(Ara sınav) Yumurtacı tavuk işletmelerinde tutulması gereken kayıtlar ve kayıt formlarının hazırlanması
9. Hafta - Teorik
Yumurtacı tavuk işletmelerinde tutulan kayıtların değerlendirilmesi
10. Hafta - Teorik
Kuluçkahane işletmelerinde tutulan kayıtların değerlendirilmesi
11. Hafta - Teorik
Kuluçkahane işletmelerinde tutulan kayıtların değerlendirilmesi
12. Hafta - Teorik
Koyunculuk işletmelerinde tutulması gerekli verim kayıtları
13. Hafta - Teorik
Keçicilik işletmelerinde tutulması gerekli verim kayıtları
14. Hafta - Teorik
Domuzculuk işletmelerinde tutulması gerekli verim kayıtları
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders140228
Ödev101010
Okuma102020
Ara Sınav1819
Dönem Sonu Sınavı110111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)78
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
OÇ-1
1
1
5
3
OÇ-2
1
1
4
3
OÇ-3
1
1
4
3
OÇ-4
1
1
3
4
OÇ-5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026