| 1. | Hayvan yetiştiriciliğinin temel prensiplerini bilir ve bunları işletmelerde karlı bir hayvancılık için kullanır. |
| 2. | Çiftlik hayvanlarının fizyolojik ve morfolojik özelliklerini bilir. Yetiştiricilere modern yetiştiricilik anlamında bu bilgilerini aktararak başarılı bir sürü yönetimini gerçekleştirir. |
| 3. | Hayvanların bakım yönetimi prosedürlerini bilir ve işletmelerde bu konuda gerekli düzenlemeleri yapar. |
| 4. | Çiftlik hayvanlarında verim özeliklerinin iyileştirilmesi için işletmelerde uygun seleksiyon ve ayıklama yöntemlerini kullanır. |
| 5. | Hayvancılık işletmelerinin kuruluş ve işletme aşamalarını bilir. İşletme kuracak olan girişimcilere bu konuda yardımcı olur. |
| 6. | Sahip olduğu genetik temel bilgilerini, hayvancılık işletmelerinde kullanarak kalıtsal kusur ve hastalıkları tespit edip, sürülerden elemine eder. |
| 7. | Kalıtımın prensiplerini bildiğinden sürülerde hayvanların doğru şekilde seçilmesini yapabilir, ıslah çalışmalarında strateji belirler. |
| 8. | Irk tayini, ebeveynlik testleri, kan grupları konularındaki bilgileri ile ilgili çalışmalarda ve adli bazı olaylarda bilirkişilik yapar. |
| 9. | İstatistiksel anlamda karşılaşacağı kavramları öğrenir, veri alma ve değerlendirme, yorumlama işlemlerini yapabilir, verilerden hareketle tablo ve grafikleri hazırlayıp, bunları yorumlar. |
| 10. | Hayvan refahı ile ilgili olan yasal düzenlemeleri bilir ve bunları hayvanların barındırma, bakım-besleme, taşıma, kesim gibi değişik konularda uygun şekilde düzenler. |