Ders Kodu | : TUR522 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 3 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 5 |
Dersin sonunda öğrenciler aşağıdaki konular hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Turizm hareketleri ve gıda ve su güvenliğinin turizm hareketleri içerisindeki önemi, turist sağlığını tehdit eden seyahat ilişkili hastalıklar, bu hastalıkların yoğun olduğu coğrafyalar, hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenler
Ders içeriği, turizm hareketlerine genel bakış, turizm ve sağlık ilişkisi, sağlığı tehdit eden turizm ilişkili hastalıklar, turist sağlığının olumsuz etkileyen turizm destinasyonları, turist sağlığını tehdit eden hastalıklardan korunma yöntemleri
1. | Turizm hareketlerinin kavranması |
2. | Turist sağlığını etkileyen seyahat ilişkili hastalıkların öğrenilmesi |
3. | Turist sağlığının olumsuz etkilendiği destinasyonların tanımlanması |
4. | Turist sağlığını tehdit eden hastalıkların önlenmesinde kullanılan yöntemlerinin öğrenilmesi |
5. | Turizm hekimliği çalışmaları hakkında bilgi sahibi olunması. |
1. | İlgili Akademik Makaleler (Yerli – Yabancı) |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %20 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %50 |
Derse Katılım (Performans) | 1 | %10 |
Ödev | 3 | %10 |
Dönem Ödevi | 2 | %10 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 15 | 2 | 2 | 60 |
Ödev | 3 | 5 | 0 | 15 |
Dönem Ödevi | 2 | 7 | 0 | 14 |
Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 1 | 21 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 126 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 |
OÇ-2 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 |
OÇ-3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 |
OÇ-4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 |
OÇ-5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 3 |