Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi
Ders Kodu: TUR521
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Dersin sonunda öğrenciler aşağıdaki konular hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Yiyecek içecek işletmelerinde organizasyon yapısı, üretim ve servis hiyerarşisi, pazarlama ilkeleri, ticari ve kurumsal faaliyetler, menü hazırlama, menü planlama, fiyatlama stratejileri, satın alma, depolama ve teslim süreçleri, sanitasyon ve güvenlik, dizayn ve ekipman yönetimi, yiyecek içecek operasyonlarında bilgi teknolojileri.

Özet İçerik

Ders içeriği, yiyecek içecek faaliyetlerine genel bakış, yiyecek içecek pazarlaması, menü planlama, beslenme konuları, menü maliyetleri ve fiyatlama stratejileri, üretim, servis, içecek yönetimi, sanitasyon ve güvenlik konuları, ekipman yönetimi ve dizaynı, yiyecek ve içecek otomasyon sistemlerinden oluşmaktadır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1.Yiyecek İçecek İşletmeleri ile ilgili sahibi olmak
2.Yiyecek İçecek Endüstrisinin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak.
3.Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim Süreçlerini öğrenmek
4.Yiyecek İçecek İşletmelerinde Menü yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak
5.Yiyecek içecek işletmelerinde müşteri ilişkileri yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Food and Beverage Management, Jack.D. Ninemeier
2.İlgili Akademik Makaleler (Yerli – Yabancı)
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Yiyecek İçecek Endüstrisine Giriş
2. Hafta - Teorik
Yiyecek İçecek İşletmelerinde örgüt yapısı
3. Hafta - Teorik
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim
4. Hafta - Teorik
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama
5. Hafta - Teorik
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Menü ve Planlaması
6. Hafta - Teorik
Üretim Maliyetleri ve Fiyatlama Stratejileri
7. Hafta - Teorik
Beslenme
8. Hafta - Teorik
Reçete hazırlama
9. Hafta - Teorik
Üretim
10. Hafta - Teorik
Yiyecek İçecek Servisi
11. Hafta - Teorik
Sanitasyon ve Gıda Güvenliği
12. Hafta - Teorik
Mekan tasarımı ve gereklilikleri
13. Hafta - Teorik
Finansal Yönetim
14. Hafta - Teorik
Yiyecek İçecek İşletmelerinde bilgi sistemleri
15. Hafta - Teorik
Genel Değerlendirme
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%20
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%50
Derse Katılım (Performans)1%10
Ödev3%10
Dönem Ödevi2%10
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders150345
Ödev310030
Dönem Ödevi210020
Ara Sınav110111
Dönem Sonu Sınavı120121
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)127
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
4
3
4
3
4
OÇ-2
4
3
4
3
4
OÇ-3
4
3
4
3
4
OÇ-4
3
4
3
4
3
OÇ-5
4
3
4
3
4
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu