Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek İçecek Stilistliği
Ders Kodu: TUR525
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Dersin sonunda öğrenciler aşağıdaki konular hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Yiyecek içecek stilistliği kavramı, yiyecek stilistliğinde kullanılan malzemeler, yiyecek stilistliğinde kullanılan teknikler, yiyecek fotoğraflama ve yiyecek stilistliği

Özet İçerik

Ders içeriği, yiyecek stilistliği ve gelişimi, yiyecek stilistliğinde kullanılan malzemeler, yiyecek stilistliği ve fotoğraflama, kullanılan teknikler, yiyecek reklamları ve fotoğrafları, yiyecek fotoğraflamada dikkat edilecek hususlar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1.Yiyecek stilistliği kavramının öğrenilmesi
2.Yiyecek stilistliğinin uygulama alanların kavranması
3.Yiyecek stilistliğinde kullanılan malzemelerin öğrenilmesi
4.Yiyecek içecek stilistliği ve fotoğraflamada dikkat edilecek hususların kavranması
5.Turizm pazarlamasında yiyecek içecek stilistliğinin önemini kavramak.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Food Styling & Photography, Alison Parks-Whitfield (dummies series), 2012.
2.Palate to Pixel, Helene Dujardin, 2011.
3.İlgili Akademik Makaleler (Yerli – Yabancı)
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Yiyecek Stilistliği kavramı
2. Hafta - Teorik
Yiyecek stilistliğinde kullanılan malzemeler
3. Hafta - Teorik
Yiyecek stilistliğinde kullanılan malzemeler
4. Hafta - Teorik
Yiyecek stilistliğinin kullanıldığı alanlar
5. Hafta - Teorik
Yiyecek stilistliğinde kullanılan yöntem ve metodlar
6. Hafta - Teorik
Yiyecek stilistliğinde kullanılan yöntem ve metodlar
7. Hafta - Teorik
Yiyecek fotoğrafçılığı
8. Hafta - Teorik
Yiyecek fotoğrafçılığında dikkat edilecek hususlar
9. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Ara sınav
10. Hafta - Teorik
Yiyecek fotoğraflarının değerlendirilmesi
11. Hafta - Teorik
Yiyecek fotoğraflarının değerlendirilmesi
12. Hafta - Teorik
Yiyecek stilistliği uygulaması ve fotoğraf çekimi
13. Hafta - Teorik
Yiyecek stilistliği uygulaması ve fotoğraf çekimi
14. Hafta - Teorik
Genel değerlendirme
15. Hafta - Teorik
Genel Değerlendirme
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Yarıyıl Sonu Sınavı
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%20
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%50
Derse Katılım (Performans)1%10
Ödev3%10
Dönem Ödevi2%10
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders152260
Ödev35015
Dönem Ödevi210020
Ara Sınav110111
Dönem Sonu Sınavı120121
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)127
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
4
3
4
3
4
OÇ-2
4
3
4
3
4
OÇ-3
4
3
4
3
4
OÇ-4
5
4
3
4
3
OÇ-5
4
3
4
3
4
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu