Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Besin Kalitesi
Ders Kodu: BDY523
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Beslenme bilimlerinde güncel bilgiler ışığında besin kalitesi ve ilgili ileri fiziksel ve kimyasal özelliklerini ve analiz yöntemlerini irdelemek.

Özet İçerik

Besin kalite ve karakteristiklerinin objektif ve subjektif yöntemlerle değerlendirilmesi; renk, aroma ve lezzet bileşenlerinin enstrumental ölçüm ilkeleri; besin özelliklerinin ölçülmesinde reolojik teknik ve enstrumental analiz yöntemleri; bu özelliklerin besinin dokusal özellikleri ile ilişkisinin incelenmesidir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri