Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
İleri Beslenmede Besin Grupları
Ders Kodu: BDY524
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Temel besin gruplarının (sırasıyla süt ve süt ürünleri; et, tavuk, balık ve ürünleri, yumurta, kurubaklagiller, yağlı tohumlar; sebze ve meyveler; ekmek ve tahıl ürünleri; yağlar ve şekerler) genel özelliklerini incelemek; temel hazırlama ve pişirme ilkelerini tartışmak; farklı yaş ve cinsiyete göre günlük alım önerilerini incelemek; besin öğesi içerikleri bakımından karşılaştırmak; bu besin gruplarında yer alan besinlerin sağlıklı beslenmedeki yerini değerlendirmektir.

Özet İçerik

Besin gruplarında yer alan besinlerin tanımlanması, sınıflandırılması, fizikokimyasal özellikleri, günlük alım önerileri, enerji ve besin öğesi içerikleri, sağlık üzerine etkileri incelenecektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri