Ders Kodu | : MBTK524 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 3 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 5 |
Laboratuvar | : 3 |
AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı mikrobiyal temelli biyoteknolojinin endüstride kullanım şekilleri, mikroroganizma, ürün ve metabolit üretim yöntemleri hakkında bilgi vermektir.
Fermente ürünler ve biyoteknoloji, enzimler ve deterjanlar, antibiyotik üretimi, besin desteklerinin biyoteknolojik üretimi, metotlar, rekombinant proteinler, endüstriyel mikroorganizmaların seçimi ve üretimi, mikrobiyal metabolizma
1. | Biyoteknoloji tanımını kavrayabilir |
2. | Endustriyel ölçekte üretim aşamalarını anlayabilir |
3. | Mikrobiyal metabolizma hakkında bilgi edinebilir |
4. | Rekombinant protein üretimini anlayabilir. |
5. | Fermentasyonun temeli ve fermentasyon teknolojilerini anlayabilir |
6. | Gıda, tıp ve tarım endüstrisinde biyoteknoloji kullanımını kavrayabilir |
1. | Downstream industrial biotechnology : recovery and purification |
2. | Industrial biotechnology |
3. | Industrial biotechnology : patenting trends and innovation |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 0 | 3 | 42 |
Ödev | 12 | 0 | 4 | 48 |
Dönem Ödevi | 5 | 0 | 6 | 30 |
Atöyle Çalışması | 5 | 0 | 4 | 20 |
Bireysel Çalışma | 13 | 0 | 3 | 39 |
Kısa Sınav | 6 | 0 | 3 | 18 |
Ara Sınav | 1 | 0 | 3 | 3 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 3 | 3 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 203 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-6 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |