
| Ders Kodu | : VHB630 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Yemlerde hijyenin hayvan sağlığı ve hayvansal ürün kalitesi açısından öneminin açıklanması Yem hijyeni konusunda kritik noktaların öğretilmesi Yem hijyeninde temel prensiplerin, kritik kontrol noktalarının öğretilmesi
Yemlerde meydana gelebilecek kontaminasyonların kaynaklarının ve yaratabileceği zararların açıklanması, kontaminasyon çeşitlerine değinilmesi, kritik kontrol noktalarının öneminin belirtilmesi, yemlerin depolama koşulları ile yem fabrikalarında HACCP hakkında bilgi paylaşımlarında bulunulması.
| Prof. Dr. Ahmet Gökhan ÖNOL |
| 1. | Yemlerde meydana gelen bozulmaların öğrenilmesi |
| 2. | Yemlerin doğru şekilde saklanması |
| 3. | Yemleri depolamada ve saklamada kuralara uyulması |
| 4. | Yem zararlılarının neden olduğu kontaminasyon |
| 5. | Yemlerde kimyasal kontaminasyon, neden olduğu zararlar, sağlık ve verime olan etkileri |
| 1. | Ergün, A., Tuncer, Ş.D., Çolpan, İ., Yalçın, S., Yıldız, G., Küçükersan, M.K., Küçükersan, S., Şehu, A. (2004) Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi, Pozitif Matbaacılık, Ankara. |
| 2. | Ergül, M. (1988). Yemler Bilgisi ve Teknolojisi, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir. |
| 3. | Kılıç, A. (1988). Yemler ve Hayvan Besleme, Bilgehan Basımevi, İzmir. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Uygulamalı Ders | 15 | 0 | 2 | 30 |
| Ödev | 10 | 2 | 2 | 40 |
| Okuma | 14 | 0 | 3 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 12 | 1 | 13 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 150 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | |||||||||||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | |||||||||||||||||
OÇ-3 | 5 | ||||||||||||||||||
OÇ-4 | |||||||||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||||||||