
| Ders Kodu | : VHB601 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 10 |
Yem kalitesinin öneminin ve kaliteyi değiştiren etmenlerin kavratılması, analiz için örnek alınması ve yem kalitesinin belirlenmesinde kullanılan analizlerin öğretilmesi.
Yem kalitesinin öneminin ve kaliteyi değiştiren etmenlerin kavratılması, analiz için örnek alınması ve yem kalitesinin belirlenmesinde kullanılan analizlerin öğretilmesi.
| Doç. Dr. Ömer SEVİM |
| 1. | Yemde kalite kavramını ve yem kalitesinin hayvan beslemedeki önemini kavrar. |
| 2. | Yemde kaliteyi belirlemede kullanılan analiz yöntemlerini bilir. |
| 3. | Yemlerin mikrobiyolojik muayenesi |
| 4. | Yemlerin (kaba ve yoğun) fiziksel, organoleptik ve mikroskopik muayenesi |
| 5. | Yoğun yemler ve yoğun yem karmalarından örnek alınması |
| 1. | Karabulut, A., Canbolat, Ö. (2005). Yem Değerlendirme ve Analiz Yöntemleri, Uludağ Üniversitesi Basımevi, Bursa. |
| 2. | Kellerns, R.O., Church, D.C. (2002) Livestock Feeds and Feeding, Prentice Hall, New Jersey. |
| 3. | Sauvant, D., Perez, J.M., Tran, G. (2004) Tables of Composition and Nutritional Value of Feed Materials, INRA Editions, Wageningen Academic Publishers. |
| 4. | Akkılıç, M., Sürmen, S. (1979). Yem Maddeleri ve Hayvan Besleme Laboratuvar Kitabı. A.Ü. Veteriner Fakültesi Yayınları, Ankara. |
| 5. | Faithfull, N.T. (2002) Methods in Agricultural Chemical Analysis, Biddles Ltd, Guildford and King’s Lynn, England. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 10 | 7 | 1 | 80 |
| Okuma | 13 | 0 | 6 | 78 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 2 | 17 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 17 | 2 | 19 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 250 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||||||||||
OÇ-3 | |||||||||||||||||||
OÇ-4 | |||||||||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||||||||