
| Ders Kodu | : VHB642 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 7 |
Balıkların sindirim sisteminin anatomik ve fizyolojik özelliklerini tanıtmak. Besi ortamlarını ve yemlerini tanıtmak. Beslenme gereksinimlerini ve besi yöntemlerini anlatmak. Balık besleme konusunda yeterli bilgi ve bu bilgiyi uygulayabilecek beceriye ulaşmak. Yetiştiricilerle ilişki kurup, bilgisini aktarabilmek. Uygulamada rastlayabileceği hataların düzeltilmesinde yetiştiriciye yardımcı olabilme konusunda bilgi aktarmak. Konu hakkında literatür taraması yapabilmek. Kendi işletmesini kurabilecek pratik bilgi ve beceriyi aktarmak.
Balıklarda sindirim sisteminin anatomik ve fizyolojik özellikleri, besin madde gereksinimleri, rasyonlarında kullanılan yem hammaddelerinin tanıtılması, farklı verim dönemlerine ait rasyonların hazırlanması, pratik ve doğru yemleme teknikleri.