
| Ders Kodu | : VHB626 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Rumen mikrobiyolojisi ve fermentasyonu alanındaki bilimsel ve teorik bilgilerin aktarılması ve söz konusu bu bilgilerle donatılmış uzmanların yetiştirilmesi. Rumen mikrobiyolojisi ve fermentasyonu sektöründe çalışacak uzmanların rumen mikrobiyolojisi ve fermentasyonu konularında gerekli bilgileri kazanması.
Ruminantlarda sindirim sistemi anatomisi ve sindirim fizyolojisi, rumen sağlığı ile hayvan sağlığı arasındaki ilişki, ruminantlarda besin maddelerinin metabolizmaları ve sindirimi, yem kaynaklarının ve kalitesinin rumen sağlığı ve hayvan performansına olan etkileri, yem katkı maddeleri ile rumen sağlığı arasındaki ilişki.