Birim Yöneticileri
Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY
Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK
Anabilim Dalı Koordinatörü
Birim Koordinatörleri
Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK
Bologna (AKTS/DE) Koordinatörü
Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY
Erasmus Değişim Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Devrim BEYAZ
Farabi Değişim Koordinatörü
Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Veteriner Fakültesi öğrencilerine gıda hijyeni, süt ve süt ürünleri teknolojisi, et ve et ürünleri teknolojisi, et muayenesi, halk sağlığı, su hijyeni, su ürünleri teknolojisi, hayvan refahı, kalite kontrol sistemleri, domuz eti kalitesi konularında teorik ve pratik bilgi vermektedir. Anabilim Dalında şu an 4 öğretim üyesi 1 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca 16 yüksek lisans öğrencisi halen öğrenimine devam etmektedir.
Tarihçesi
Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü içerisinde 1994 yılında kurulmuştur. 2006 yılında ise Bölüm sayısının 5’e çıkmasıyla Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü’ne bağlanmıştır. Anabilim Dalı Başkanlığını Prof. Dr. Ergün Ömer GÖKSOY yürütmektedir.
Misyon
Gıda hijyeni ve kontrolü, et muayenesi ve teknolojisi, süt kalitesi ve güvenliği, kalite kontrol sistemleri, su hijyeni ve su ürünleri teknolojisi, hayvan refahı, kanatlı eti üretimi ve kontrolü ile domuz eti kalitesi konularında teorik - pratik bilgiye sahip, halk sağlığı bilinci gelişmiş, yaşam boyu öğrenmenin önemini kavrayan, teknolojik gelişmeleri takip edebilen, bilimsel ve çağdaş eğitim almış Veteriner Hekimler yetiştirmek.
Vizyon
Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi alanında tam donanıma sahip, bilim ve teknolojinin gelişmelerine ayak uydurabilecek nitelikte eğitim veren, uzmanlar yetiştiren, bilimsel araştırmalar yapan çağdaş bir Anabilim Dalı olmaktır.
Amaç
Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Veteriner Fakültesi öğrencilerine gıda hijyeni, süt ve süt ürünleri teknolojisi, et ve et ürünleri teknolojisi, et muayenesi, halk sağlığı, su hijyeni, su ürünleri teknolojisi, hayvan refahı, kalite kontrol sistemleri, domuz eti kalitesi konularında teorik ve pratik bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Fiziki Altyapı
Mevcut laboratuarların içinde 1 adet gerber santrifüjü, 4 adet buzdolabı, 1 adet derin dondurucu, 1 adet mikrosantrifüj, 1 adet kuru hava sterilizatörü, 1 adet otoklav, 2 adet çeker ocak, 1 adet pH metre, 1 adet sıcak su banyosu, 1 adet ELISA okuyucu, 1 adet ELISA yıkayıcı, 1 adet hassas terazi, 2 adet soğutmalı etüv, 2 adet normal etüv, 1 adet distile su cihazı, 1 adet bulaşık makinesi, 1 adet manyetik karıştırıcı ve 1 adet soxhelet cihazı, 1 adet stomacher, 1 adet vortex, 1 adet membran filtrasyon cihazı bulunmaktadır.
Teknik Altyapı
Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı’nda 1 numune kabul ve kayıt odası, 1 kimya labotaruvarı, 1 mikrobiyoloji laboratuvarı, 1 moleküler anlizler laboratuarı ve 1 sterilizasyon odası bulunmaktadır.