
| Ders Kodu | : GMP604 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı gıda ürün tasarımlarında gıda emülsiyonlarının değerlendirilmesinde son teknolojileri ve emülsiyonların karakterizasyonunda kullanılan yöntemleri tanıtmaktır.
Bu ders gıda endüstrisinde emülsiyon bilimi, emülsiyon sistemlerin yığın özelliklerinin anlaşılması ve değiştirilmesi, gıda emülsiyonlarının fizikokimyasal ve duyusal özellikleri, emülsiyon içerikleri, biyopolimerler, emülsiyon stabilitesi ve emülsiyon özelliklerinin karakterizasyonu konularını kapsar.
| Prof. Dr. Aslı YORULMAZ |
| 1. | Emülsiyon biliminin gıda endüstrisinde yerini kavrar. |
| 2. | Emülsiyon bileşenlerini ve emülsiyon oluşumunu kavrar. |
| 3. | Emülsiyon özelliklerini kavrar. |
| 4. | Emülsiyon stabilitesine etkiyen faktörleri kavrar. |
| 5. | Mikroyapı analizini ve damlacık boyut dağılımını kavrar. |
| 1. | Food Emulsions (1999), David Julian McClements, CRC Press. |
| 2. | Analytical Techniques for Studying the Physical Properties of Lipid Emulsions (2012), Edited by Richard W. Hartel, Springer. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %15 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Ödev | 1 | %10 |
| Dönem Ödevi | 1 | %15 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 4 | 3 | 98 |
| Ödev | 2 | 10 | 3 | 26 |
| Dönem Ödevi | 1 | 20 | 3 | 23 |
| Ara Sınav | 1 | 27 | 3 | 30 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 3 | 23 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 200 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 |
OÇ-2 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 |
OÇ-3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 |
OÇ-4 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 |
OÇ-5 | 3 | 2 | 3 | 4 | 4 |