
| Ders Kodu | : GMP608 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu derste özel süt ürünlerinin üretim teknolojileri ve özellikleri ile ilgili konularının kavratılması amaçlanmaktadır
Özel Süt Ürünleri Teknolojisi dersi, probiyotik süt ürünleri, farklı yoğurt teknolojileri, kefir, kımız ve laktozu hidrolize süt ve süt ürünleri teknolojileri ile farklı sütlerin kullanıldığı süt ve süt ürünleri teknolojileri ve bu ürünlerinin özelliklerini kapsayan bir derstir