
| Ders Kodu | : GMP610 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu derste süt ve süt ürünlerinin üretiminde kullanılan yardımcı maddeler ve bu maddelerin kullanım amaçları ile ilgili konularının kavratılması amaçlanmaktadır
Süt Endüstrisinde Yardımcı Maddeler dersi; süt ve süt ürünlerinde kullanılan çeşitli yardımcı maddeler ve bu maddelerin kullanım amaçları konularını kapsayan bir derstir
| Dr. Öğr. Üyesi Selda BULCA |
| 1. | Süt ve süt ürünleri üretiminde kullanılan yardımcı maddelerin kavranılması |
| 2. | Süt ve süt ürünleri üretiminde kullanılan yardımcı maddelerin kullanım amaçlarının öğrenilmesi |
| 3. | Süt ve süt ürünleri üretiminde yardımcı maddelerin kullanımının getirdiği olumlu ve olumsuz durumların anlaşılması |
| 4. | Süt ve süt ürünleri üretiminde kullanılan yardımcı maddelerin özelliklerinin öğrenilmesi |
| 5. | Süt ve süt ürünleri üretiminde kullanılan yardımcı maddelerin etkin değerlendirme yöntemlerinin öğrenilmesi |
| 1. | Modern Süt Ürünleri Teknolojisi-Prof.Dr. Nihat Akın. Selçuk Üni.Gıda Müh.Böl. Konya |
| 2. | Süt ve Mamulleri Teknolojisi,Prof.Dr. Mustafa Üçüncü. Akademik Gıda. İzmir |
| 3. | Süt İşleme Teknolojisi. Prof.Dr. Mehmet Demirci. Hasad Yayıncılık, İstanbul |
| 4. | Süt Teknolojisi. Sütün Bileşimi ve İşlenmesi. Prof.Dr. Mustafa Metin. Akademik Gıda. İzmir |
| 5. | Walstra, P., Wouters, J.T.M., Geurts, T.J. 2006. Dairy Science and Technology. 2nd Edition, CRC Press (is available as e-book in ADU-library) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 3 | 70 |
| Ödev | 2 | 28 | 2 | 60 |
| Ara Sınav | 1 | 29 | 1 | 30 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 39 | 1 | 40 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 200 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 2 | 4 | |
OÇ-2 | 5 | 3 | 4 | ||
OÇ-3 | 4 | 2 | 3 | ||
OÇ-4 | 1 | ||||
OÇ-5 | 1 | ||||