
| Ders Kodu | : GMP613 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dersin amacı, Biyoteknolojinin Gıda alanındaki belirli uygulalamalarını tartışmaktır. Bunlar, mikrobiyal biyoteknoloji, moleküler yöntemlere dayalı hızlı tanıma teknikleri,enzimler ve çeşitli biyomoleküllerin üretimini içermektedir.
Gıda endüstrisinde önemli olan mikroorganizmaların izolasyonu ve tanımlanması, mikrobiyal kaynaklı enzimlerin üretimi, fermentasyon ve alt akış işlemleri, biyoreaktörleri içermektedir.
| Doç. Dr. Çisem BULUT ALBAYRAK |
| 1. | Gıda Biyoteknolojisi alanında temel bilgilere sahip olurlar. |
| 2. | Gıda Biyoteknolojisi ilgili güncel makalelerden teknoloji ve uygulama alanlarını takip eder ve bilgi sahibi olurlar. |
| 3. | Gıda Biyoteknoljisi alanında kullanılan metotları bilirler. |
| 4. | Gıda Biyoteknolojisi alanında analiz yapma ve uygulama yeteneği kazanırlar. |
| 5. | Gıda biyoteknolojisi alanında yapılan çalışmaları değerlendirme yeteneği kazanırlar. |
| 1. | Molecular Biology and Biotechnology, J.M. WALKER and R. RAPLEY, 2000. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 9 | 3 | 168 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 200 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 2 | 1 | 2 | 2 | |
OÇ-2 | 2 | 1 | 3 | ||
OÇ-3 | 1 | 2 | 2 | 4 | |
OÇ-4 | 2 | 1 | 3 | 3 | 4 |
OÇ-5 | 1 | ||||