
| Ders Kodu | : GMP620 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu ders kapsamında, gıda mühendisliği alanında kullanılan vakum teknolojisi uygulamaları ve bu alanda gelişen yeni teknolojiler hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Bu ders vakum teknolojisinin teorisi, vakum sağlama mekanizmaları ve gıda endüstrisinde vakum teknolojisi uygulamalarından konsantre etme, vakum kurutma, vakum kızartma, vakum ambalajlama, vakum soğutma ve vakumlu emdirim konularını kapsar.
| Doç. Dr. Fatih Mehmet YILMAZ |
| 1. | Vakum kavramı ve fonksiyonları konusunda bilgi sahibi olur. |
| 2. | Vakum teknolojisinin gıda endüstrisindeki uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. |
| 3. | Vakum teknolojisinde yararlanılan temel işlemler ve hesaplamalar hakkında bilgi sahibi olur. |
| 4. | Vakum teknolojisi uygulanabilecek gıdalar hakkında fikir sahibi olur. |
| 5. | Vakum teknolojisiyle ilgili yeni ürün geliştirme, proses düzenleme ve dizayn becerilerine sahip olur. |
| 1. | Roth, A., 1990, Vacuum Technology (3rd Ed), Elsevier Science B.V, 1-16p. |
| 2. | Jorisch, W. (Ed.). (2014). Vacuum technology in the chemical industry. John Wiley & Sons. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %25 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %40 |
| Ödev | 1 | %35 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 8 | 3 | 154 |
| Ödev | 1 | 20 | 2 | 22 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 2 | 12 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 2 | 12 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 200 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 |
OÇ-2 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 |