Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıdalarda Antioksidan Özellikli Maddeler ve Analiz Yöntemleri
Ders Kodu: GMP621
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, antioksidan maddeler, sağlık etkileri, ekstraksiyon ve analiz yöntemleri, gıdaların antioksidan maddeler ile zenginleştirilmesi konularında bilgi vermektir.

Özet İçerik

Bu ders serbest radikaller, antioksidanların işlevi, antioksidan maddeler, antioksidan maddelerin elde edilmesi, saflaştırılması ve analiz yöntemleri, gıda işlemenin antioksidan özellikli maddelere etkileri konularını kapsar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri