Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Et İşlemede Yeni Teknikler
Ders Kodu: GMP624
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, öğrencilerin gıda teknolojisi içerisinde yeni uygulama alanları bulan güncel teknolojilerin et işleme alanında kullanımları ve et kalitesine etkileri konusunda bilgilenmelerini sağlamaktır

Özet İçerik

Et kalitesi, yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin; ultrason, ışınlama, yüksek basınç, vurgulu elektrik alan, vurgulu ışık, ohmik işlem, kızılötesi işlem, radyofrekans, vs. et işlemede kullanım alanları ve et kalitesine etkileri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri