
| Ders Kodu | : GMP624 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı, öğrencilerin gıda teknolojisi içerisinde yeni uygulama alanları bulan güncel teknolojilerin et işleme alanında kullanımları ve et kalitesine etkileri konusunda bilgilenmelerini sağlamaktır
Et kalitesi, yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin; ultrason, ışınlama, yüksek basınç, vurgulu elektrik alan, vurgulu ışık, ohmik işlem, kızılötesi işlem, radyofrekans, vs. et işlemede kullanım alanları ve et kalitesine etkileri.