
| Ders Kodu | : GMP625 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Kızartma sırasında meydana gelen oksidatif reaksiyonlar, yağların kızartma işleminde kullanma performasyonlarının karşılaştırılması ve kızartma işleminde kullanılan ekipmanların özellikleri ile ilgili bilgi vermektir.
Kızartma işleminde kullanılan kesikli ve sürekli ekipmanlar, proses kontrol sistemleri, kızartma yağları ve özellikleri, kızartılan ürünün kalite kontrol kriterleri, kızartma işleminde kütle ve ısı transferi, poroz yüzeylerden yağ absorpsiyonu, kızartılmış ürünlerin ambalajlanması, kızartmada kullanılan antioksidan ve sinerjist maddeler.
| Prof. Dr. Aslı YORULMAZ |
| 1. | Kızartma işleminin genel prensibini ve kinetiğini anlayabilme |
| 2. | Kızartma yağlarının genel yapısını oluşturabilme |
| 3. | Kızartılan üründe ve kızartma yağında kalite parametrelerini kavrayabilme |
| 4. | İleri oksidasyon proseslerinin özellikleri ve tasarım prensiplerini ifade edebilme |
| 5. | Oksidasyon mekanizmalarını tanımlayabilme |
| 1. | Bailey’s Industrial Oil and Fat Products. Vol.1,2,3. John Wiley & Sons, Canada, 841 s., 603 s., 353 p. Wan, P.J. (1991). |
| 2. | The chemistry and Technology of Edible Oils and Fats and Their Fat Products. Academic Press, USA, 384 p. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 10 | 3 | 182 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 2 | 12 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 2 | 12 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 206 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 2 | 3 | 4 |
OÇ-3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 |
OÇ-4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 |
OÇ-5 | 1 | ||||