Ders Kodu | : CSAG640 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Doktora |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 4 |
Besinlerin temel bileşenlerini, su, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallerin kimyasal yapılarını geniş ve kapsamlı bir şekilde değerlendirmek. Besin endüstrisi açısından önemli mikroorganizmaları ve etkilerini, gıdalardaki gelişimini öğretmek.
Gıda bozulmaları ve gıda güvenliği hakkında bilgiler vermek. Gıda endüstrisi açısından yararlı mikroorganizmalar ve kullanımları hakkında bilgiler vermek.
1. | Çevre sağlığı alanında uzmanlık düzeyinde kuramsal ve uygulamalı güncel bilgilere sahip olabilme |
2. | Teknolojinin güncel yöntemlerini, tekniklerini, cihazlarını kullanarak, tedavi etme, bakım verme, eğitim verme konusunda bilgi sahibi olabilme |
3. | Çevre sağlığı organizasyonu ve yönetiminde etkin görev üstlenebilme |
4. | Çevre sağlığı ile ilgili sorunları bilimsel yöntemlerle çözümleyebilme ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme |
5. | Çevre etik, politika ve planlama, bilişim sistemleri, mesleki yabancı dil, finansman ve aracı kuruluşlar konusunda teorik ve pratik bilgi edinme |
6. | Bilimsel araştırmalar için yeni projeler üretme, yürütme ve sonuçlandırma becerilerine sahip olabilme |
7. | Araştırmaları uygun istatistiksel yöntemler kullanarak yorumlayabilme, yaptığı/katıldığı araştırmanın raporunu yazabilme ve ulusal/uluslararası kabul görmüş hakemli bir dergide yayınlayabilme/bilimsel toplantılarda sunabilme |
8. | Çevre sağlığı, çevre sağlığının tarihsel gelişimi ve ekonomik boyutu hakkında teorik ve pratik bilgi sahibi olabilme |
9. | Çevrenin bozulma etkileri hakkında teorik ve pratik bilgi sahibi olabilme |
10. | Çevre sağlığı alanında hizmet veren kuruluşlarda stratejik yönetim, pazarlama, performans yönetimi, kalite yönetimi ve insan kaynakları yönetimi konularında uygulamaya yönelik bilgi ve beceri sahibi olabilme |
1. | Merdol T.K. Sanitasyon/Hijyen Eğitimi, Ankara, 2003 |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
Ara Sınav | 1 | 30 | 2 | 32 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 38 | 2 | 40 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 1 | 2 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-5 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
OÇ-6 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
OÇ-7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-8 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-9 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
OÇ-10 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |