
| Ders Kodu | : AŞL101 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Bu derste, besin grupları ve bu besin gruplarından hazırlanabilecek yemekler hem teorik hem de uygulamalı olarak ele alınacaktır.
Et Suları ve Temel Soslar, Çorbalar, Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar, Et Pişirme Teknikleri, Garnitür Hazırlama, Bakliyatlar, Makarna ve Pilavlar
| Öğr. Gör. Okan Umut ŞİMŞEK |
| Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal SEZGİN |
| 1. | Et suları ve temel sosları hazırlamak, uluslararası doğrama usullerini bilmek |
| 2. | Çorbaları hazırlamak |
| 3. | Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlıları hazırlamak |
| 4. | Et, Balık, Tavuk ve Sakatatları Pişirme Tekniklerini bilmek |
| 5. | Garnitür hazırlamak |
| 6. | Bakliyatları pişirebilmek |
| 7. | Makarna ve Pilavları yapabilmek |
| 1. | Ders kitabı, yardımcı kitap ve süreli yayınlar |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Atöyle Çalışması | 14 | 2 | 1 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 148 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-7 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||