
| Ders Kodu | : AŞL106 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Türk mutfak kültürünü araştırarak bu mutfağın yemeklerinin hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Türk mutfağının tarihsel gelişimini incelemek Türk mutfağının yemek kültürünü araştırmak Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini araştırmak
| Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal SEZGİN |
| 1. | Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimini Öğrenir |
| 2. | Türk Mutfağına Ait Yemekleri Öğrenir ve Yapar |
| 3. | Türk Mutfağına Ait Hamur İşi Öğrenir ve Yapar |
| 4. | Türk Mutfağına Ait Tatlıları Öğrenir ve Yapar |
| 5. | Türk Mutfağına Ait Yöresel Mutfağı Öğrenir ve Yapar |
| 1. | Ders kitabı, yardımcı kitap ve süreli yayınlar |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 2 | 1 | 42 |
| Atöyle Çalışması | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 12 | 1 | 13 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 148 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 3 | 2 | 1 | 5 | 5 | 4 | 4 |
OÇ-2 | |||||||||||||
OÇ-3 | |||||||||||||
OÇ-4 | |||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||