Ders Kodu | : AR227 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 1 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 4 |
Balın tanımı, sınıflandırılması, bileşimi, biyolojik özellikleri, balın kalitesine etki eden etmenler, kristalizasyonu önleme yöntemleri, bal işleme tesislerinde üretim akım şemasının ve bal tebliğinin öğretilmesi
Balın sınıflandırılması, işletmede balın işlenerek ambalajlanmasına kadarki sürede uygulanan işlemler
Öğr. Gör. Ali Kemali ÖZUĞUR |
1. | 1. Nektar, nektar kaynaklarını etkileyen etmenlerin öğrenilmesi |
2. | 2. Balın tanımı, bileşiminin öğrenilmesi |
3. | 3. Balın sınıflandırılması, biyolojik özellikleri ve balın kalitesini etkileyen etmenler, |
4. | 4. Balın işlenmesi ve balla ilgili analizler |
1. | 1. Modern Arıcılık Teknikleri (Prof. Dr. Musin Doğaroğlu ISBN:975-94210-0-3 |
2. | 2. Arıcılığın Temel Esasları (Prof. Dr. Ferhat Genç, Doç. Dr. Ahmet Dodoloğlu Atatürk Ü. Ziraat Fak.Yayınları No:160) |
3. | 3. Çiçekten sofraya Balın Öyküsü(Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, ISBN 978-975-08-1323-8 |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 2 | 0 | 14 | 28 |
Uygulamalı Ders | 1 | 0 | 14 | 14 |
Laboratuvar | 5 | 0 | 2 | 10 |
Arazi Çalışması | 9 | 0 | 3 | 27 |
Okuma | 10 | 0 | 2 | 20 |
Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 101 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 4 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 4 | 5 | 4 | |||||||