
| Ders Kodu | : AR222 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Türkiye'de arıcılıkta önemli olan bitkiler ve özellikleri. Farklı bitki türlerinde bal potansiyelini Nektar ve polen kaynağı bakımından bitkilerin sektör acısından önem sırasına göre kavratmayı sağlamak.
Doğada nektar ve polen kaynağı bitkiler; Kültür bitkileri, doğal olarak yetişen bitkiler ile ağaç ve çalılar olmak üzere üç grupta incelenmektedir. Nektar ve polen verimine etki eden faktörler, Salgı balı üretiminde, bal arılarının doğadan topladıkları maddeler; Bitki üzerinde beslenen Hemiptera takımına bağlı kabuklu böcekler (koşniller) ve yaprak bitleri (afitler) tarafından oluşturulan şekerli salgılar.