Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Öğretim Planı
1. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
1. Yarıyıl Zorunlu 22
1. Yarıyıl Bölüm Seçmeli Bölüm Seçmeli 6
1. Yarıyıl Bölüm Dışı Seçmeli Ders Bölüm Dışı Seçmeli 2
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Kimyası
GT111
Zorunlu 3 0 4
Hijyen ve Sanitasyon
GT113
Zorunlu 2 0 2
Temel Kimya I
GT127
Zorunlu 2 0 3
Genel Mikrobiyoloji
GT129
Zorunlu 2 0 3
Kariyer Planlama
KP101
Zorunlu 1 0 2
İş Sağlığı ve Güvenliği
İSG103
Zorunlu 2 0 2
Gıdalarda Temel İşlemler I
GT109
Zorunlu 2 0 2
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
AI101
Zorunlu 4 0 4
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Meslek Etiği
GT119
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Hayvansal Üretim
GT121
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Bitkisel Üretim
GT123
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Genel Meyvecilik
ZYD103
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Çevre Koruma
OT502
Bölüm Seçmeli 1 1 2
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
GT506
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Bağımlılıkla Mücadele
ADG102
Bölüm Seçmeli 2 0 2
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Girişimcilik
İŞT207
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Halkla İlişkiler
İŞT209
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sera Salon Süs Bitkileri
PSB235
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Etkili Sunum Teknikleri
BYA182
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Trafik Bilgisi
OTT181
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Organik Tarım
OT501
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Temel Fotoğrafçılık
MRP128
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kültürel Bilinç ve Sosyal Sorumluluk
EU252
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Proje Kültürü
EU255
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Hobi Bahçeciliği
EU256
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
EU257
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Dengeli Beslenme
EU258
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Gıda ve Gıda Zehirlenmeleri
EU259
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gıda Güvenliği
EU260
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kişisel Gelişim
EU261
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Akvaryum Balıkları ve Üretimi
EU263
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Pasta ve Tatlı Üretim Teknikleri
EU265
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Arı ve Arıcılık Ürünleri
EU267
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Rapor Hazırlama ve Rapor Yazım Teknikleri
EU269
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Şehircilik
EU271
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gelecek Yönetimi
EU273
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Yaşam ve Spor
OT225
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Yöresel Mutfak Kültürü
OT227
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Ekolojik Okuryazarlık
TRİ299
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Yeni Ürün Geliştirme
TRİ298
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kültürel Bilinç ve Sosyal Sorumluluk
TRİ297
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Toplumsal Hareketlilik ve Spor Anlayışı
TRİ296
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
2. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
2. Yarıyıl Zorunlu 22
2. Yarıyıl Bölüm Seçmeli Dersi Bölüm Seçmeli 6
2. Yarıyıl Bölüm Dışı Seçmeli Ders Bölüm Dışı Seçmeli 2
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Gıda Katkı Maddeleri
GT124
Zorunlu 2 0 3
Temel Kimya II
GT142
Zorunlu 2 0 3
Gıdalarda Temel İşlemler II
GT132
Zorunlu 2 0 4
Gıda Mikrobiyolojisi
GT134
Zorunlu 2 1 4
Türk Dili
TD101
Zorunlu 4 0 4
İngilizce Dil Becerileri
YD101
Zorunlu 4 0 4
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Türkçe İletişim
TD202
Bölüm Seçmeli 2 0 3
Özel Gıda Ürünleri
GT136
Bölüm Seçmeli 3 0 3
İşletme Yönetimi I
OT223
Bölüm Seçmeli 3 0 3
Geleneksel Gıdalar
GT140
Bölüm Seçmeli 3 0 3
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Girişimcilik
İŞT207
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Halkla İlişkiler
İŞT209
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sera Salon Süs Bitkileri
PSB235
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Etkili Sunum Teknikleri
BYA182
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Trafik Bilgisi
OTT181
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Organik Tarım
OT501
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Temel Fotoğrafçılık
MRP128
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sosyal Sorunlar ve Çözümleri
EU254
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Proje Kültürü
EU255
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Hobi Bahçeciliği
EU256
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
EU257
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Dengeli Beslenme
EU258
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Gıda ve Gıda Zehirlenmeleri
EU259
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gıda Güvenliği
EU260
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kişisel Gelişim
EU261
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Akvaryum Balıkları ve Üretimi
EU263
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Pasta ve Tatlı Üretim Teknikleri
EU265
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Arı ve Arıcılık Ürünleri
EU267
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Rapor Hazırlama ve Rapor Yazım Teknikleri
EU269
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Şehircilik
EU271
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gelecek Yönetimi
EU273
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Yaşam ve Spor
OT225
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Yöresel Mutfak Kültürü
OT227
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Ekolojik Okuryazarlık
TRİ299
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Yeni Ürün Geliştirme
TRİ298
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kültürel Bilinç ve Sosyal Sorumluluk
TRİ297
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Toplumsal Hareketlilik ve Spor Anlayışı
TRİ296
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
3. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
3. Yarıyıl Zorunlu 24
3. Yarıyıl Bölüm Seçmeli Dersi Bölüm Seçmeli 4
3. Yarıyıl Bölüm Dışı Seçmeli Ders Bölüm Dışı Seçmeli 2
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Tahıl Teknolojisi I
GT239
Zorunlu 2 1 4
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi
GT243
Zorunlu 2 0 3
Bitkisel Yağ Teknolojisi
GT245
Zorunlu 2 1 4
Et ve Ürünleri Teknolojisi I
GT247
Zorunlu 2 1 4
Süt Teknolojisi I
GT249
Zorunlu 3 1 4
Meyve ve Sebze Teknolojisi I
GT251
Zorunlu 3 1 5
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Temel Bilgi Teknolojileri
ENF105
Bölüm Seçmeli 3 0 4
Kanatlı Hayvan Ürünleri Teknolojisi
GT253
Bölüm Seçmeli 2 1 4
İşletme Yönetimi II
SU246
Bölüm Seçmeli 3 0 4
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Girişimcilik
İŞT207
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Halkla İlişkiler
İŞT209
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sera Salon Süs Bitkileri
PSB235
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Etkili Sunum Teknikleri
BYA182
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Trafik Bilgisi
OTT181
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Organik Tarım
OT501
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Temel Fotoğrafçılık
MRP128
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sosyal Sorunlar ve Çözümleri
EU254
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Proje Kültürü
EU255
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Hobi Bahçeciliği
EU256
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
EU257
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Dengeli Beslenme
EU258
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Gıda ve Gıda Zehirlenmeleri
EU259
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gıda Güvenliği
EU260
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kişisel Gelişim
EU261
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Akvaryum Balıkları ve Üretimi
EU263
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Pasta ve Tatlı Üretim Teknikleri
EU265
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Arı ve Arıcılık Ürünleri
EU267
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Rapor Hazırlama ve Rapor Yazım Teknikleri
EU269
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Şehircilik
EU271
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gelecek Yönetimi
EU273
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Yaşam ve Spor
OT225
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Yöresel Mutfak Kültürü
OT227
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Ekolojik Okuryazarlık
TRİ299
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Yeni Ürün Geliştirme
TRİ298
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kültürel Bilinç ve Sosyal Sorumluluk
TRİ297
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Toplumsal Hareketlilik ve Spor Anlayışı
TRİ296
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
4. Yarıyıl
Ders Adı Ders Türü AKTS
4. Yarıyıl Zorunlu 22
4. Yarıyıl Bölüm Seçmeli Dersi Bölüm Seçmeli 6
4. Yarıyıl Bölüm Dışı Seçmeli Ders Bölüm Dışı Seçmeli 2
Toplam AKTS Puanı   30
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Et ve Ürünleri Teknolojisi II
GT232
Zorunlu 2 1 3
Süt Teknolojisi II
GT246
Zorunlu 3 1 4
Tahıl Teknolojisi II
GT248
Zorunlu 2 1 5
Meyve ve Sebze Teknolojisi II
GT238
Zorunlu 2 1 4
Staj
STAJ102
Zorunlu 0 2 6
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Kalite Güvencesi ve Standartları
GT250
Bölüm Seçmeli 3 0 3
Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama
OT126
Bölüm Seçmeli 3 0 3
Gıdalarda Duyusal Analizler
GT258
Bölüm Seçmeli 3 0 3
Proje Hazırlama
SU263
Bölüm Seçmeli 1 1 3
Ders Adı Ders Türü Teori Uyg. AKTS
Girişimcilik
İŞT207
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Halkla İlişkiler
İŞT209
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sera Salon Süs Bitkileri
PSB235
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Etkili Sunum Teknikleri
BYA182
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Trafik Bilgisi
OTT181
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Organik Tarım
OT501
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Temel Fotoğrafçılık
MRP128
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sosyal Sorunlar ve Çözümleri
EU254
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Proje Kültürü
EU255
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Hobi Bahçeciliği
EU256
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
EU257
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Dengeli Beslenme
EU258
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Gıda ve Gıda Zehirlenmeleri
EU259
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gıda Güvenliği
EU260
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kişisel Gelişim
EU261
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Akvaryum Balıkları ve Üretimi
EU263
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Pasta ve Tatlı Üretim Teknikleri
EU265
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Arı ve Arıcılık Ürünleri
EU267
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Rapor Hazırlama ve Rapor Yazım Teknikleri
EU269
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Şehircilik
EU271
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Gelecek Yönetimi
EU273
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Sağlıklı Yaşam ve Spor
OT225
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Yöresel Mutfak Kültürü
OT227
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Ekolojik Okuryazarlık
TRİ299
Bölüm Dışı Seçmeli 1 1 2
Yeni Ürün Geliştirme
TRİ298
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Kültürel Bilinç ve Sosyal Sorumluluk
TRİ297
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Toplumsal Hareketlilik ve Spor Anlayışı
TRİ296
Bölüm Dışı Seçmeli 2 0 2
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026