1. | Gıda üretiminde kullanılan teknolojileri öğrenme ve uygulayabilme |
2. | Güvenli gıda üretimi ile ilgili koşulları bilme ve sürdürülebilir gıda güvenliğini sağlayabilme |
3. | Gıda ürünleri üretiminde kullanılan temel işlemleri öğrenme ve uygulayabilme |
4. | Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme |
5. | Temel kimya, gıda kimyası ve mikrobiyoloji bilgisine sahip olabilme |
6. | Gıdaların fiziksel, kimyasal ve besleyici özelliklerini bilme ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini yorumlayabilme |
7. | Gıda kalite kontrol tekniklerini bilme ve kontrol sonuçlarını gıda mevzuatı açısından değerlendirebilme |
8. | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme |
9. | Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
10. | Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme |
11. | Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek mesleği ile ilgili gelişmeleri takip edebilme |
12. | Sektörün istediği nitelikte bir eleman olabilme |