
| Ders Kodu | : GT140 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Öğrencinin, geleneksel gıdaları, bu gıdaların geçmişten bugüne gelişini, yöre tanıtımına sağladığı faydaları, ülkemizde üretilen geleneksel gıdalar ile bölgelere göre mutfak kültürlerini öğrenmesi amaçlanmıştır.
Ders geleneksel gıdalar, bu gıdaların geçmişten bugüne geliş, yöre tanıtımına sağladığı faydaları, ülkemizde üretilen geleneksel gıdalar ile bölgelere göre mutfak kültürleri konularından oluşmaktadır.